Poslužite nekoliko niskomasnih soseva ili domaći gvakamole sa naseckanim sirovim povrćem, i dobićete osvežavajuću i laganu užinu koja vam neće smetati čak ni ako ste na dijeti.
Bademi su ukusna i hranljiva grickalica koju možete poslužiti gostima. Stvar je u tome da se odredi veličine porcije. Manja šaka (oko 15-20 badema) se smatra jednom porcijom. Možete da unapred podelite porcije, tako da vaši gosti mogu da uživaju, a da ne preteraju.
Ražnjići od svežeg voća sa sosom od grčkog jogurta su ukusna i lagana poslastica koja se jednostavno priprema. Koristite najmanje tri ili četiri vrste voća, kako bi ražnjići izgledali što lepše.
Brusketi sa paradajzom i bosiljkom su još jedno ukusno i lagano jelo. isecite baget na tanke parčiće, premažite sa malo maslinovog ulja i prepecite u rerni sa obe strane. Iseckajte paradajz i bosiljak, dodajte začine po želji, stavite po malo na svako parče bageta i poslužite.
Ako ste raspoloženi za nešto konkretnije, poslužite sendviče koje ste napravili u tortiljama, pa isekli na veličinu zalogaja. Isprobajte ukusne kombinacije piletine, avokada, zelene salate, paradajza i niskomasnih sireva. Možete ih praviti i sa dimljenim lososom, mirođijom i niskomasnim sirom. Sigurno će vam se dopasti!
Napravite preukusne obroke od ostataka hrane
Nadam se da ste u prethodnom blogu pronašli inspiraciju...